KADROMUZ

Uzm.Öğrt.Funda YÜCEL KURNAZ - Öğretmen

1981 yılında Ankara’da doğdu. 1999-2003 yılları arasında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitim Öğretmenliği Bölümü’nde okurken çocuklarla yaratıcı sanat etkinlikleri, çocukların sanat algısı ve çocuk gözüyle resimler üzerine araştırmalar yaptı. 2003 yılında mezun olduktan sonra, Boğaziçi Üniversitesi Okul Öncesi Uygulama Birimi’nde öğretmenlik yaptı. Üniversite bünyesinde okulöncesi uygulama biriminde bir sanat atölyesi oluşturarak 2011 yılına kadar hem müdür yardımcılığı hem de sanat eğitmenliği görevlerini yürüttü. 2012-2015 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bölümü’nde ‘İlkokul ve Okulöncesi Öğrencilerinin Müzelerde Yaptıkları Etkinlikler’ üzerine tez hazırlayarak yüksek lisansını tamamladı (2015). Öğretim görevlisi olarak Aydın Üniversitesi (2016)  ve Esenyurt Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümlerinde (2017)  ve Biruni Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü’nde okul öncesi eğitim programları, okul uygulamaları, program geliştirme, okul öncesinde görsel sanat eğitimi ve oyuncak tasarımı, okul öncesinde Fen ve Matematik Eğitimi derslerini verdi (2018). İl Milli Eğitim Bünyesi kapsamında Öğretmen Akademileri’nde “Okulöncesinde Alternatif Yaklaşımlar” Projesinde aktif görevler alarak proje sonunda sempozyumda görevler aldı ve High Scope Yaklaşımı ve alanda uygulanması ile ilgili eğitimler vererek bir atölye düzenledi (2020) . Eğitimde sürekliliğe inandığı için erken çocukluk dönemi ve okul öncesi alanıyla ilgili halen eğitimlere ve atölyelere katılmaktadır.